title-banner

produk

Jeneng Inggris: phenacetinum, phenacetin

[C10H13NO2 = 179.22]

Produk iki p-ethoxyacetanilide. Isi C10H13NO2 ora kurang saka 99,0%.

[karakter] produk kasebut putih, kanthi kristal serpihan sing sumunar utawa bubuk kristal putih; tanpa ambu, rasa rada pait.

Produk kasebut dibubarake ing etanol utawa kloroform, rada larut ing banyu sing umob, rada larut ing eter, lan larut banget ing banyu.
Titik lebur titik leleh produk iki (Apendiks kaca 13) yaiku 134 ~ 137 ℃.

[inspeksi] 0,6g organoklorin dijupuk lan dilebokake ing bokor kerucut. 50mg paduan aluminium nikel, etanol 5% 90%, banyu 10 ml lan larutan natrium hidroksida 2 ml (1mol / L) ditambahake, lebokake ing adus banyu, panas lan reflek sajrone 10 menit, adhem, saring menyang botol ukuran 50 ml kanthi kertas saringan gratis klorida, cuci wadah kerucut lan kertas saringan nganggo banyu kaping pirang-pirang, cantumake solusi cuci menyang botol pengukur, tambahkan banyu kanggo ngencerake skala, kocok kanthi apik, pisah 25ml, lan priksa miturut ukum (Kaca Lampiran 35). Yen kerusuhan, bandingake karo solusi kontrol sing digawe saka larutan kosong 25ml lan larutan natrium klorida standar 6 ml 02%).

Kanggo p-ethoxyaniline, njupuk 0,3g, tambah etanol 1 ml, larutan yodium gulung (0,01 mol / l) nganti rada kuning, banjur tambahkan larutan yodium 0,05 ml (0,01mol / l) lan banyu adhem sing nembe 3ml. Panaskan langsung nganti larut. Mirsani langsung nalika panas. Yen warna dikembangake, mesthine ora luwih jero tinimbang volume solusi coklat standarimetil standar abang coklat.

Pilih 0,5g produk iki kanggo gampang karbonisasi, lan priksa miturut ukum. Yen dadi kuning, ora bakal luwih jero tinimbang larutan warnaimetri standar warna kuning oranye kanthi volume sing padha; yen abang, ora bakal luwih jero tinimbang larutan warnaimetri standar warna abang No.7 kanthi volume sing padha.

Kerugian nalika garing: njupuk produk lan garing ing 105 ℃ suwene 3 jam, lan bobot awak ora ngluwihi 0,5%.

Sisa sisa kobongan ora bisa ngluwihi 0,1%

[panentu konten] njupuk udakara 0,35g produk iki, timbang kanthi akurat, lebokake menyang wadhah kerucut, tambah 40 ml asam hidroklorat encer, alon-alon panas lan reflux nganti 1 jam, adhem, tambahake banyu 15 ml, lan titrate nganggo natrium nitrit solusi (0,1 mol / l) (nanging sensitivitas galvanometer diganti dadi 10 <- 3> A / grid) miturut metode titrasi stop permanen (Lampiran 53). Saben 1 ml larutan natrium nitrit (0,1 mol / l) padha karo 17,92 mg C10H13NO2.

[fungsi lan panggunaan] obat antipiretik lan analgesik. Kanggo demam, lara lsp.

[cathetan] panggunaan jangka panjang lan skala gedhe bisa nyebabake sianosis utawa kerusakan ginjel.

[panyimpenan] panyimpenan udara.


Wektu kiriman: Mei-10-2021